đề thi học kì 1 môn tiếng anh lớp 6 chương trình mới

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới

Học Tập

Chương trình đào tạo và cải cách giáo dục được thực hiện thường niên, đem đến sự mới mẻ và phát triển trong giảng dạy và học tập. Và tất nhiên, bộ môn tiếng Anh cũng không ngoại lệ. Việc nắm bắt cấu trúc đề thi mới và ôn luyện đề là điều mà mọi học sinh cần thực hiện nếu muốn đạt kết quả cao trong các bài thi cuối kỹ cũng như các bài kiểm tra một tiết. Dưới đây là đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới cho các bạn tham khảo.

Đề thi học kì 1 môn tiếng anh lớp 6 chương trình mới

LISTENING

Listen to Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

  1. Dave doesn’t have any class at school next week.
  2. Dave’s piano class starts at 7 pm.
  3. His piano teacher comes from Australia.
  4. Dave is going swimming with his friend.
  5. Dave is going to Henry’s party with his brother.

PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

A. posters B. chairs C. takes D. drives

A. cheap B. peaceful C. between D. interview

A. month B. post C. homework D. hope

đề thi học kì 1 môn tiếng anh lớp 6 chương trình mớiWhat is the odd one out?

A. curly B. creative C. friendly D. confident

A. amazing B. interesting C. doing D. boring

USE OF ENGLISH

Choose the best answer to complete the following sentences

His two daughters are named___________ his favorite singers.

with          B. for        C. after           D. at

My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

convenient      B. exciting          C. comfortable         D. inconvenient

– “Would you like to come to Mai’s birthday party with us?” – “_______________.”

A. Yes, I would B. Yes, I’d love to C. Yes, thanks D. Thank you very much

My car is yours.

A. more fast and economical than   B. more fast and more economical than

C. faster and economical as              D. faster and more economical than

I __________ to the football match tonight. I am busy.

A. come        B. like coming         C. am not coming          D. am coming

Da Lat is very nice. There ________ a lot of things to see and lots of tourists too.

A. is B. are C. have D. has

There __________ a big table and some chairs __________ the right ___________ the bed.

A. is-on-in               B. are-on-of             C. are-in-on            D. is-to-of
My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. share         B. to share           C. shares                 D. sharing

Tam is very pretty with her __________.

A. brown long hair   B. hair long brown    C. long brown hair     D. brown hair long

_________ your teacher often give you homework?
A. Is         B. Are          C. Do          D. Does

You____________ pick up flowers in the school garden.

A. must       B. mustn’t       C. can’t        D. should

Give the correct form of the verb in the blank

My brother likes (12. live)____________ in the city because the city is more modern and convenient.

What do you usually do at break time, Duy and Phong?

– I play football but my friend Phong (13. not play) ________ football. He (14. read) _________ in the library.

It’s cold! The students (15. wear) _______________ warm clothes.

READING

Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

From: an@fastmail.com

To: nick@fastmail.com

Subject: My best friend

Hi Nick,

It’s great to hear from you. I want to tell you about my best friend.

My grandma is my best friend. She’s 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden, she usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad. I love my grandma very much.

What about you? Who’s your best friend?

Please write to me soon.

Bye bye,

An

  1. The e-mail is about ……………………………………
  2. An’s best friend at school
    B. An’s grandma
    C. An’s math teacher
    D. An’s mom
  3. …………………………………… is his grandma’s hobby.
  4. Helping An do his homework
    B. Watering flowers
    C. Telling stories
    D. Listen to music
  5. An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………………
  6. morning
    B. afternoon
    C. evening
    D. at noon
  7. An likes his grandma best because ……………………………………

she lives with his family.
B. she gets up early every morning,
C. she always listens to him when he’s sad.
D. she is a Maths teacher.đề thi học kì 1 môn tiếng anh lớp 6 chương trình mớiChoose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, very far (1)_________ the city and it’s just too quiet! There aren’t (2) shops, and there are certainly (3) clubs or theaters. (4) a lot of parks, good schools, and very (5) crime: nothing ever really happens here. I would really love (6) downtown.

(suburb (n): ngoại thành)

A. from B. for C. to D. of

A. much B. many C. more D. a lot of

A. not B. nothing C. none D. no

A. Has B. Having C. There is D. There are

A. little B. less C. many D. lots of

A. to live B. living C. to living D. a & b

WRITING

Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

The weather is very awful.

What _____________________________________________________ !

Country life isn’t as interesting as city life.
City life is ___________________________________________________

Why don’t we go out for a drink now?
How _____________________________________________________?

Rearrange the words to make a meaningful sentence.

camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/Cuc Phuong forest/ going/.
____________________________________________________________

friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t

____________________________________________________________

Đáp án:

LISTENING

T

T

F

F

T

PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

C
D
A

What is the odd one out?

A
C

LEXICO-GRAMMAR

Choose the best answer to complete the following sentences

1. C
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. D
8. B
9. C
10. D
11. B

Give the correct form of the verb in the blank

living
doesn’t (does not) play
reads
are wearing

READING

Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

1. B
2.B
3.C
4.C

Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1. A
2. B
3. D
4. D
5. A
6. A

WRITING:

Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

What awful weather!

City life is more interesting than country life.

How about going out for a drink now?

Rearrange the words to make a meaningful sentence.

My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

I don’t like Joana because she isn’t friendly.

Trên đây là toàn bộ đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới mà bạn có thể sử dụng ôn luyện cho kỳ thi sắp tới. Chúc bạn ôn bài hiệu quả!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *